Fakir Baykurt Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Yeşilova Cumhuriyet Meydanı'ndan Belediye Konferans Salonu'na kadar yapılan yürüyüşle başladı. Buradaki panelde 'Türkiye'nin eşekle gezen Dostoyevskisi' olarak bilinen Eğitimci-Yazar Ersin Bilge, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Eğitimci-Yazar Birsen Temir Saraç ile Gazeteci-Yazar Necdet Saraç, Fakir Baykurt'un edebiyatçı, siyasetçi ve sendikacı kimlikleri üzerine sunum yaptı.

Mardin'de Kamyona Tutunan Bisikletli Çocukların Tehlikeli Yolculuğu Kamerasında Mardin'de Kamyona Tutunan Bisikletli Çocukların Tehlikeli Yolculuğu Kamerasında

Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, "Fakir Baykurt'un topraklarında Fakir Baykurt'u andık. Bu topraklarin aydınlanma hareketinin öncüsü Fakir Baykurt'u ölümünün 25'inci yıl dönümünde rahmetle anıyorum" dedi.

Etkinlikte Fakir Baykurt anısına düzenlenen Kısa Öykü ve Şiir Yarışmasına katılan öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca öğrencilere Yeşilova Belediye Başkanlığı tarafından kırtasiye seti ile dünya klasiği romanlar hediye edildi.

Kaynak: DHA