Kaza, çevredeki bir fabrikanın güvenlik kamerasına yansıdı ve o anlar kameralara kaydedildi.

Kaza, 08:30 sıralarında Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşti. İki minibüs, kontrolsüz bir kavşakta birbirine çarptı. Mevlüt Çapar'ın kullandığı 45 J 5875 plakalı servis minibüsü, Hüsnü Özsüpürgeci'nin kullandığı 45 J 1143 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle, her iki minibüste bulunan 2 şoför ve 17 işçi yaralandı. Kazanın hemen ardından çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Servis'e bildirerek olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekiplerinin sevk edilmesini sağladı. Kısa sürede bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı.

4 Gaspçının Darbettiği Paramedik, 3 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti! 4 Gaspçının Darbettiği Paramedik, 3 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti!

Kazanın ardından yapılan ilk açıklamalara göre, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, minibüslerin çarpıştığı anlar ve araçların savrulma anları yer aldı. Görüntüler, kazanın ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne sererken, kazaya karışan araçların savrulma anlarını da net bir şekilde gösteriyor.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kazanın nedeninin ve sorumlularının belirlenebilmesi için olayla ilgili detaylı inceleme yapılacağı bildirildi.

Kazaya ilişkin yapılan açıklamalarda, işçi servislerinin güvenliği ve kavşaklardaki denetimlerin daha da artırılması gerektiği vurgulandı. Olayın ardından yerel yetkililer, kazaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA