Davada 347 gündür firari olan sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında verilen yakalama kararlarının kaldırılması yönündeki başvuru, Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

Ezgi Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkılan binalardan biri olarak dikkat çekti. Apartmanın zemin katındaki pastanede kolon kesilmesi nedeniyle ‘olası kastla kasten öldürme ve yaralama’ suçundan yargılanan sanıklar arasında 2 tutuklu ve 2 firari bulunuyor. Dava kapsamında, 31 Temmuz’da dosyaya giren bilirkişi raporunda, binanın tasarımında yapılan hatalar, zemin kattaki iş yerinde perde betonun kesilmesi ve terasta yapılan proje dışı eklemelerin binanın yıkılmasına neden olduğu belirtildi. Raporda, ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan yargılanan tutuksuz müteahhit Yakup Aktaş ve 12 yıl önce vefat eden statik proje müellifi Kemal Türkarslan’ın asli kusurlu olduğu ifade edildi.

Ancak, kesildiği öne sürülen kolon ile pastanedeki tadilatların binanın yıkılmasında etkili olmadığı sonucuna varıldı. Bu nedenle, ‘olası kastla kasten öldürme ve yaralama’ suçundan yargılanan pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı ile firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in kusursuz olduğu belirtildi. Ayrıca, ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan yargılanan tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin’in de herhangi bir kusuru bulunmadığı vurgulandı.

Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor

Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in avukatları, müvekkillerinin yakalama kararlarının kaldırılması talebiyle Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak mahkeme, suçun niteliği, mevcut delil durumu ve öngörülen ceza miktarını göz önünde bulundurarak talebi reddetti ve yakalama kararlarının devamına hükmetti. Avukatlar, karara itiraz ederek durumu Kahramanmaraş 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek itirazı reddetti. Ayrıca, tutuklu sanıklar Ertan Danacı ve Mehmet Tekin’in tahliye talepleri de reddedildi.

Kaynak: DHA