Başkan Büyükkılıç'ın İtfaiye Personeli Ziyareti Başkan Büyükkılıç'ın İtfaiye Personeli Ziyareti

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, mobilya sektörünün dünya piyasasında hak ettiği yere gelebilmesi için bu mücadelenin bir parçası olmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. 

Yarışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlendi. 

Ezber Bozan Tasarım Yarışması'na başvuru yapan 161 öğrenci ve 140 profesyonel olmak üzere toplam 301 proje yarıştı.  Yarışmada jüri üyeleri olarak Arçelik Endüstriyel Tasarım Direktörü Serdal Korkut Avcı, Anadolu İsuzu Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Berkay Gürsoy ve Artful İç Mimarlık& Ece Yalın Design Studio Endüstriyel Tasarım Müdürü Mustafa Koç yer aldı. 

Yarışmanın amacı, mobilya sektöründe yeni ve özgün tasarımların ortaya çıkarılmasını sağlamak, öğrencileri ve profesyonel tasarımcıları teşvik etmek ve Türkiye'nin mobilya tasarım konusundaki potansiyelini ortaya koymaktır.  Yarışmacılar, hem öğrenci hem de profesyonel kategorilerde mobilya tasarımlarıyla jürinin değerlendirmesine sunuldu.

Öğrenci kategorisinde birinciliği Altınbaş Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Ceren Çetinkaya, "Otölı" isimli projesiyle elde etti. Çetinkaya, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan aldı. 

Profesyonel kategoride ise birinci Tasarım Müdürü Mustafa Koç'un projesi "Ana" oldu. [1] Mustafa Koç, "Ana" isimli tasarımıyla elde ettiği birincilik ödülünü de yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın elinden aldı. 

Yarışmada dereceye giren diğer tasarımcılar da ödüllerini törenle aldılar. Hem öğrenci hem de profesyonel kategorilerde finale kalan tasarımcıların eserleri, Kültürpark'ta sergilendi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuşmasında mobilya sektörünün Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Tugay, "Mobilya sektörümüzün dünya piyasasında hak ettiği yere gelebilmesi için bu mücadelenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) Başkanı Ahmet Olcay Özarı da, "Yarışmanın sektörümüze önemli katkılar sağladığına inanıyoruz. Mobilya tasarımcılarımızı desteklemek, onların yeteneklerini keşfetmek ve öne çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışma, sektörümüzün gelişimine önemli bir ivme kazandırıyor" ifadelerini kullandı. 

Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması, Türkiye'nin mobilya tasarım kapasitesini ortaya koydu. Hem öğrenci hem de profesyonel kategorilerde dereceye giren tasarımcılar, sektörün geleceği için umut vaat ediyor.

Kaynak: DHA