GÜNDEM

Eyüpsultan'da Motosikletlinin Ölümüne Neden Olan Araç Sürücüsü Kayıp

Eyüpsultan'da makas atarak ilerlediği iddia edilen bir otomobilin çarptığı 21 yaşındaki motosiklet sürücüsü Emirhan Kavraz hayatını kaybetti.

Abone Ol

Kaza sonrasında kaçan sürücü ise 5 gündür bulunamıyor. Oğlunu kaybeden baba Selahattin Kavraz, "Bu kaza değil, açıkça cinayet. Devletime güveniyorum ve faile en ağır cezanın verilmesini istiyorum," dedi.

Kaza, geçtiğimiz cumartesi günü saat 23.00 sıralarında Göktürk-Kemerburgaz Yolu'nda gerçekleşti. İddialara göre, beyaz bir otomobil Kağıthane yönünde makas atarak ilerliyordu. Otomobil, sağ şeritten sol şeride geçmeye çalışırken, orta şeritte ilerleyen Emirhan Kavraz'ın kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle Kavraz, bariyerlere çarptı ve yere düştü. Araç sürücüsü olay yerinde kısa bir süre durduktan sonra kaçtı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Kavraz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, kaçan sürücüyü bulmak için soruşturma başlattı. Emirhan Kavraz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemlerin ardından Eyüpsultan'da toprağa verildi. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, kazanın yaşandığı yol havadan görüntülendi.

Görgü Tanıkları ve Aile Yorumları

Kaza anını gören Hakan Kökmen, "7 Eylül 2024'te saat 22.50 civarında, Göktürk-Kemerburgaz yolu Kağıthane istikametinde ilerliyordum. Beyaz otomobil, orta şeritteki motosiklete ilk çarpma hareketini yaptı, ardından ikinci çarpmasıyla yere düşürdü. Olaydan sonra araç durur gibi yaptı ve kaçtı," şeklinde bilgi verdi.

Emirhan Kavraz'ın ağabeyi Mert Kavraz, "Kardeşim Göktürk-Kemerburgaz tarafında bir kafede oturduktan sonra Kağıthane'ye dönüyordu. Beyaz bir araç hızla gelip kardeşime çarptı. Olaydan sonra hastanede hayatını kaybetti. Kaçma ihtimali yüksek; belki yurt dışına kaçmış olabilir," dedi.

Baba Selahattin Kavraz ise, "Evden çıkarken oğlum beni öptü, sonra gece telefonla kaza geçirdiği haberi aldım. Hastaneye gittiğimizde oğlum vefat etmişti. Bu kaza değil, açıkça cinayet. Devletime güveniyorum ve faile en ağır cezanın verilmesini istiyorum," şeklinde konuştu.

Emirhan'ın kazadan önce yanında bulunan arkadaşı Umut Danışan, "O gün Emirhan'la birlikte Göktürk'ten evlerimize dönüyorduk. Bir araç makas atarak ilerliyordu. Emirhan arkada benim yanımdaydı, araç kameraya girdiğinde yavaşladı, sonra Emirhan'a çarptı. Kazadan sonra panikleyip motosikletimi satılığa çıkardım, artık motosiklet kullanmaya korkuyorum," ifadelerini kullandı.