GÜNDEM

Eyüpsultan E-5'te Otomobile Kurşun Yağdıran Motosikletli İki Şüpheli Yakalandı

Eyüpsultan'da, iş insanı M.P.'nin bulunduğu otomobile E-5 Karayolu üzerinde kurşun yağdıran motosikletli iki şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Abone Ol

Olay öncesinde M.P.'yi takip eden şüphelilerin, saldırı sonrası motosikleti ve silahı sakladıkları garaja ilişkin görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

MOTOSİKLET VE SİLAHI GARAJA GİZLEDİLER

Olay, 2 Ağustos Cuma günü sabah saat 09.20 sıralarında E-5 Karayolu Eyüpsultan bölgesinde gerçekleşti. İş yerine gitmekte olan iş insanı M.P.'nin aracına motosikletli iki şüpheli yaklaştı. Motosikletin arkasında bulunan şüpheli, iş insanının aracına 7 kurşun sıktı. Saldırının ardından şüpheliler kaçtı ve M.P. polis ekiplerine başvurarak yardım talep etti.

POLİS EKİPLERİ OPERASYONA BAŞLADI

Olayın ardından Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin M.P.'yi evinden çıktığı andan itibaren motosikletle takip ettikleri tespit edildi. Güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan polis, şüphelilerin motosikleti bir garaja park ettiklerini ve saldırıda kullandıkları silahı aynı garaja sakladıklarını belirledi.

İKİ ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerden Davut D.’yi (26), Balıkesir'de üzerindeki ruhsatsız tabanca ile birlikte gözaltına aldı. Diğer şüpheli Selami B. (39) ise Arnavutköy'de düzenlenen bir operasyonda yakalandı. Sorgulama sırasında Davut D.’nin daha önce 31, Selami B.’nin ise 6 suç kaydı olduğu belirlendi.

SALDIRININ NEDENİ BELİRLENEMEDİ

Şüphelilerin polisteki ifadelerinde saldırının nedenine dair bilgi vermedikleri öğrenildi. Saldırıya uğrayan iş insanı M.P., "Hiç düşmanım yok, neden saldırıya uğradığımı bilmiyorum" şeklinde ifade verdi. Şüphelilerin polis işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi.