İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ'da 9 ve Malatya'da 2 olmak üzere toplamda 11 kişinin tedavisinin halen devam ettiğini açıkladı. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremden etkilenen illerde AFAD'dan 210 personel ve 55 araçla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşları ve STK'lardan toplam 1216 personel ve 363 aracın çalışmalara katıldığını belirtti. 

Artçı Depremler

Bilal Erdoğan'ın İzmir'deki Kitap Kurdu Yarışması Konuşması Bilal Erdoğan'ın İzmir'deki Kitap Kurdu Yarışması Konuşması

Depremden sonra en büyüğü 3.3 olan 194 artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.  Artçı sarsıntılar, ana depremden sonra oluşan ve ana depreme bağlı olarak meydana gelen daha küçük çaplı sarsıntılardır.

Etkilenen İller

Depremden, Malatya'da 55, Elazığ'da 111, Şanlıurfa'da 37, Diyarbakır'da 19, Adıyaman'da 18, Erzincan'da 6 ve Kahramanmaraş'ta 3 kişi etkilenmiştir. 

Hasar Tespit Çalışmaları

Bakan Yerlikaya, yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.  Hasar tespit çalışmaları, depremden etkilenen bölgelerde binaların ve altyapının hasarlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi için yapılan çalışmalardır.

Özetle, Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremden toplam 249 kişi etkilenmiş, 11 kişinin tedavisi devam etmektedir. Depremden sonra 194 artçı deprem meydana gelmiş, etkilenen iller arasında en çok Elazığ (111 kişi) ve Malatya (55 kişi) yer almaktadır. Hasar tespit çalışmaları ise devam etmektedir.

Kaynak: DHA