Deligönül, dükkanında ve polis aracında yaşadığı darp olayını telefonuyla kaydettiğini ifade etti. Aynı zamanda, polis memuru Uğur K. de Deligönül'ün kendisine hakaret ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

OLAYIN AYRINTILARI

Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor Özgür Özel: Seçim Zamanı Susturdular, Şimdi Konuşuyor

Şazibey Mahallesi Haydar Aliyev Bulvarı'nda 2 Ağustos'ta gerçekleşen trafik denetiminde, esnaf Yunus Emre Deligönül ile trafik polisi Uğur K. arasında tartışma yaşandı. İddialara göre, Deligönül, cep telefonuyla olayı kaydederken, Uğur K. tarafından biber gazına maruz kaldı ve telefonunu almaya çalışıldı. Deligönül, bu anları telefonuyla kaydederken, polis memuru Uğur K. tarafından hakaret ve darp edildiğini öne sürdü.

TARAFLARIN ŞİKAYETLERİ

Olay sonrası Yunus Emre Deligönül, polis memuru Uğur K.'den şikayetçi oldu ve darp raporu aldı. Deligönül, polisin kendisine hakaret ettiğini, biber gazı sıktığını ve darbettiğini belirtti. Deligönül, "Üzerime atılan suçları kabul etmiyorum. Beni bu kadar esnafın ve halkın içinde darbettiler, bunu kabul etmiyorum" dedi. Diğer yandan, polis memuru Uğur K. de Deligönül'den şikayetçi oldu. Uğur K., ifadesinde, Deligönül'ün kendisine "Utanmıyor musunuz vatandaşa ceza yazmaya? Devlet aç mı kaldı, paranız mı bitti, sizin maaşınızı ben veriyorum, benim vergimle maaş alıyorsunuz" şeklinde hakaret ettiğini belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Her iki tarafın da şikayetleri üzerine, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın ayrıntılarına dair yapılan incelemeler ve alınan ifadeler doğrultusunda gerekli adli süreçlerin ilerleyeceği bildirildi.

Kaynak: DHA