GÜNDEM

Eskişehir’deki Bıçaklı Saldırıda Yaralananlar O Anları Anlattı

Eskişehir’de, 18 Temmuz’da meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşlar, yaşadıkları korkuyu paylaştı.

Abone Ol

Arda Küçükyetim isimli saldırganın maskeli ve çelik yelekli olarak sokağa çıkarak 5 kişiyi rastgele bıçaklaması sonucu, yaralıların hastanede tedavileri devam ediyor.

Saldırının Detayları ve Yaralıların Anlatımları

Tepebaşı ilçesinin Uluönder Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 18 yaşındaki Arda Küçükyetim, bilgisayar oyunlarından etkilenerek sokağa çıktı ve burada rastgele bıçaklı saldırıya geçti. Saldırının ardından tutuklanan Küçükyetim, ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından yargılanıyor. Yaralılardan Metin Korkmaz, saldırganı uyardığı için boynundan bıçaklandığını anlatarak, "Bir adam elinde bıçakla koşarak geldi ve birkaç kişiyi bıçakladı. Bana da bıçakla saldırdı. Kanamamı hastanede zor durdurdular. Ameliyat oldum ve iyileşiyorum. Saldırganın yaşı 18-20 arasında ve şu anda tutuklanmış. Şikayetçi oldum" dedi. Bir diğer yaralı Cumali Özemek ise, saldırganı önce 'terörist' zannettiğini belirterek, "Caminin bahçesinde oturuyordum, saldırgan geldi ve bıçağı boğazıma sapladı. Durup dururken kimsenin suçu yoktu. Adamı terörist gibi gördüm. Doktor, eğer bıçak yarası biraz daha derin olsaydı, hayatımı kaybedebilirdim" diye konuştu.

Tevfik Arslan ve Diğer Yaralılar

Tevfik Arslan, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor ve bıçaklı saldırganın elinde 20-25 santimetre uzunluğunda bir bıçak bulunduğunu söyledi. Arslan, "Bıçak bana doğru gelince engellemeye çalıştım ama yine de 3-4 santimetre karnıma girdi. Şu anda iyiyim, hayati tehlikem yok" dedi. Saldırı sonrası hastanede tedavi gören diğer yaralılar da yaşadıkları korkuyu aktardı. Eskişehir'deki bıçaklı saldırının ardından, şehirdeki hastanelerde yaralıların tedavi süreçleri sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.