Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, aşçı maaşlarının doktor maaşlarını geçtiğini ve meslek trendlerinin değiştiğini vurguladı. Gastronomi sektöründe yaşanan değişimlerle birlikte, yüksek gelir sağlayan mesleklerde büyük bir dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Arnik, aşçılığın popülaritesinin arttığını belirtti.

Arnik, aşçıların artık genel müdürlerden sonra en yüksek ücreti aldığını ifade ederek, "Aşçılık, yüksek maaşlı meslekler arasında yer alıyor. Televizyon programları ve medyada sıkça yer alması, aşçılığın popülerliğini artırdı" dedi.

Ayrıca, usta şeflerin büyük gelirler elde ettiğini ve Türkiye’den yurtdışına aşçı gönderildiğini söyleyen Arnik, "Usta şefler, artık adeta birer darphane gibi para basıyor. Dünyanın en ünlü mutfak sanatçıları, yemek yaparak milyonlarca dolar kazanıyor. İyi eğitim almış ve sosyal becerileri gelişmiş aşçılarımız, ülkemizi dünya çapında temsil ediyor. Türkiye'den Avrupa ve Ortadoğu'ya aşçı ihraç ediyoruz. Ülkemizde ustabaşı aşçı maaşları ortalama 60 bin TL - 175 bin TL arasında değişirken, Almanya'da bu rakam 2000 Euro - 3000 Euro, Amerika'da 2500 Dolar - 3500 Dolar ve Dubai'de 5000 AED - 15000 AED arasında değişmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA