GÜNDEM

Eski Nişanlısının Kaçırıp, Ormanda Vurduğu Elif'in Diğer Bacağı Da Kesildi

Bursa Yıldırım`da, eski nişanlısı Arda Tırkaz tarafından bıçaklanıp pompalı tüfekle vurulan Elif B.'nin diz kapağının üzerinden kesilen sol bacağının ardından sağ bacağı da diz kapağının üzerinden kesildi.

Abone Ol

Ameliyatlardan önce "Bacağım kesilirse ne yaparım, nasıl yürürüm?" diyerek ağlayan genç kadın, psikolojik destek alıyor.

Olay, 2 Ağustos'ta Yıldırım ilçesindeki Hocataşkın Mahallesi'nde meydana geldi. Eski nişanlısı Arda Tırkaz, Elif B.'yi silah zoruyla kaçırarak evine ateş etti. Tırkaz, Elif B.'yi, erkek arkadaşının bulunduğunu düşündüğü bir kıraathanenin önüne götürdü ve burada kıraathaneye de ateş açtı. Kıraathanede bulunan 14 aylık Yusuf Sırma'nın ve iki kişinin yaralandığı olayın ardından Tırkaz, kaçarken başka bir aracı gaspetti ve Elif B.'yi de yanına alarak bölgeden uzaklaştı.

Polis ve jandarma ekipleri, Tırkaz'ı dron ile takip ederek otomobili buldu. Tırkaz, Elif B.'yi ormana götürdü, bıçak ve pompalı tüfekle bacaklarından vurduktan sonra intihar etti. Elif B., hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Elif B.'nin diz kapağındaki atar damarının parçalanması sonucu sol bacağı 10 Ağustos'ta, sağ bacağı ise 16 Ağustos'ta diz kapağının üzerinden kesildi. Genç kadın, 29 Ağustos'ta taburcu edildi. Olaydan önce, Elif B.'nin Arda Tırkaz hakkında 11 Temmuz'da 3 ay uzaklaştırma kararı aldırdığı, ancak Tırkaz'ın tehditlerinin devam ettiği ve elektronik kelepçe talebinin olaydan 6 saat önce reddedildiği öğrenildi.