Cenaze töreni, öğle namazını takiben Büyük Selimiye Camii'nde gerçekleştirilen cenaze namazıyla başladı. Namazın ardından Sözer'in naaşı, askeri manga tarafından top arabasına taşındı. 1'inci Ordu Komutanlığı'nda askeri bando eşliğinde yapılan saygı geçişinin ardından, Sözer'in Türk Bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına konuldu. Halil Sözer, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, eski kuvvet komutanları, emekli generaller, Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlıklarından subay ve astsubaylar, ayrıca Sözer'in ailesi ve sevenleri katıldı.

Kırklareli’de 354 Kaçak Göçmen Yakalandı, 13 Organizatör Tutuklandı Kırklareli’de 354 Kaçak Göçmen Yakalandı, 13 Organizatör Tutuklandı

Halil Sözer Kimdir?

1923 yılında Bursa'nın Gemlik ilçesinde doğan Halil Sözer, 1943 yılında Işıklar Askeri Lisesi'ni, 1945 yılında ise Harp Okulu'nu bitirdi. Birçok ilde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1983 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Bu görevini üç yıl sürdürdükten sonra 1986 yılında emekli oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Halil Sözer, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Altın Şeref Madalyası ve Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Kaynak: DHA