Olay, Çiğli ilçesinde 19 Haziran 2022'de sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İki çocuk annesi Aysel Aydemir, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada, 5 yıl önce boşandığı ve koruma kararı aldığı Ferhat Bingöl, pompalı tüfekle Aydemir'in yanına açıldı, "Demek beni şikayet edersin" dedikten sonra ateş açıldı. Aydemir'in başını hedef alan Bingöl'ün odasında tutukluluk yapınca, belinden ruhsatsız silahını çıkararak Aydemir'i bacaklarından vurdu ve olay yerinden kaçtı. Yaralı Aysel Aydemir, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Bingöl tutuklandı, Aydemir ise tedavinin ardından taburcu oldu.

Bakan Kacır: "22 Yılda Sağlık Alanında 17 Bininden Fazla Bilim İnsanı ve Gencimize 43,2 Milyar Lira Destekledik" Bakan Kacır: "22 Yılda Sağlık Alanında 17 Bininden Fazla Bilim İnsanı ve Gencimize 43,2 Milyar Lira Destekledik"

Savcı, Ferhat Bingöl hakkında 'Boşandığı eşe karşı kasten yaralama', 'Silahla tehdit' ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçlarından toplam 12,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava, ağır ceza mahkemesine taşındı.

Davanın 9'uncu duruşmasında Aysel Aydemir, "En ağır cezanın tazminatını talep ediyorum" dedi. Sanık Ferhat Bingöl ise, "Ağır tahrik altındaydım. Öldürmek istedim, tüfekle ateş ederdim. Acı çekmesi için tabancayla ayaklarına ateş edildi. Pişmanım" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Bingöl'ü 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan' 15 yıl hapis ve '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet' suçundan 2 yıl hapis ve 1200 TL para cezasına çarptırıldı. Bingöl'ün cezasında herhangi bir indirim yapılmadı.

Kaynak: DHA