Ayşe Aktaş’ın avukatı Betül Yüksel, A.G.’nin, mal paylaşım davasına konu olan evden alacağını almadığı halde, katılma alacağını aldığı iddiasıyla tahliye davası açtığını belirtti.

Ayşe Aktaş, 2014 yılında boşanma davası açtıktan sonra 2021 yılında öğretmen A.G.’den çekişmeli olarak boşandı. Boşanma süreci devam ederken 2019 yılında mal paylaşım davası açıldı. Mahkeme, A.G.’nin Ayşe Aktaş’a 100 bin TL katılma alacağı ödemesi şartıyla ortak evin A.G.’ye verilmesini hükmetti. Ancak A.G., bu ödemeyi yapmadı ve geçtiğimiz ay eski eşi ile çocuklarının evden tahliye edilmesini talep eden bir dava açtı. A.G., Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesine sunduğu dilekçede, Ayşe Aktaş’ın 2014 yılından beri davaya konu olan evde ikamet ettiğini ve katılma alacağını aldığını öne sürerek, konutun kendisinden haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edildiğini iddia etti.

Ayşe Aktaş, 4 çocuğuyla birlikte evde yaşadığını ve boşanma sürecinde maddi ve manevi zorluklar çektiğini belirtti. Mahkeme tarafından kendisine tayin edilen 100 bin TL katılma alacağını almadığını ve bu durumun yanlış gösterildiğini söyledi. Ayrıca, 2019 yılından itibaren 1400 TL nafaka aldığını, ancak yaklaşık 60 bin TL birikmiş nafakanın ödenmediğini ifade etti.

Ayşe Aktaş’ın avukatı Betül Yüksel, "Ayşe Hanım’ın mal paylaşım davasına konu evden alacağını alamadığı halde, katılma alacağını aldığı iddiasıyla tahliye edilmek isteniyor. Ayrıca, Ayşe Hanım’a ödenmesi gereken nafakaların da ödenmediğini ve devlet kanalıyla ödenen maaşından nafaka kesintisi yapılmadığını belirtiyoruz. Oğlunun üniversiteyi kazanmış olmasına rağmen babasının çocuğuna destek olmadığını ve hukuki sürecin başlatıldığını da ekliyoruz" dedi.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Öğretmen A.G.’nin avukatı Kemal Ağar ise konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Kaynak: DHA