Önder, ifadesinde, "Kaza sırasında alkollüydüm ve yaşananlardan dolayı derin bir üzüntü içindeyim" dedi.

İzmir'de yaşayan ve Basketbol Süper Ligi'nde birçok takımda forma giymiş, aynı zamanda A Milli Takım'da da oynamış olan İlkan Karaman, Muğla'nın Datça ilçesinde yeni bir ev kiralamıştı. Karaman, eşyalarını taşırken, 2 Eylül sabahı saat 02.30 sıralarında Datça'daki bir akaryakıt istasyonunun önünde yolun karşısına geçmeye çalışıyordu. Emre Ali Önder'in kullandığı 48 AIJ 713 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Karaman, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Kazanın ardından otomobili bırakıp olay yerinden kaçan Önder, 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi önünde yakalandı. Yapılan alkol testinde 1.16 promil alkollü olduğu tespit edilen Önder, gözaltına alındı ve polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Önder'in savcılıktaki ifadesinde, evinde yüksek alkol oranına sahip iki bira içtiğini belirtti. "Sonrasında annemin uyku ilacını almak için trafiğe çıktım. Reşadiye Mahallesi'ndeki kavşağa geldiğimde ışıklardan geçeceğim için frene bastım, ama araç kaymaya başladı. Bu nedenle refüje çarptım ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçtim. O sırada olay yerinde yaya olarak bulunan ve ismini sonradan öğrendiğim kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Kazadan sonra vatandaşlar bizimle ilgilendi, ben de yaralandığım için Datça Devlet Hastanesi'ne gittim. Amacım olay yerinden kaçmak değildi. Hastanedeyken polis ekipleri geldi ve beni yakaladı. Kaza sırasında alkollüydüm ve yaşananlar için derin bir üzüntü içindeyim" ifadelerini kullandı.

Erdemir, Sıfır Emisyon Hedefine Ulaşmak İçin Yatırımlarını Hızlandırıyor Erdemir, Sıfır Emisyon Hedefine Ulaşmak İçin Yatırımlarını Hızlandırıyor

Kaynak: DHA