Bakan Uraloğlu: Adapazarı-Gebze Bölgesel Trenini, 2,5 Milyon Yolcu Kullandı Bakan Uraloğlu: Adapazarı-Gebze Bölgesel Trenini, 2,5 Milyon Yolcu Kullandı

Esila, nakil beklerken çizdiği resimlerle organ bağışının önemini vurgulamıştı. Bu resimleri, Rize'deki bir alışveriş merkezinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde sergilendi. 

Esila'nın annesi Zeynep Tüfekçi, kızının hastanede yattığı süre boyunca sesini duyurmak istediğini ve resimleri bunun için yaptığını belirtti.  Esila, 5,5 yıl boyunca uyumlu bir kalp nakli beklemişti ancak maalesef geç kalındığı için hayatını kaybetmişti.  Zeynep Tüfekçi, kızının yaşadığı trajedinin organ bağışının önemini vurgulaması için bir vesile olmasını umduğunu ifade etti.

Esila'nın resimleri, Rize'deki etkinlikte sergilenerek ziyaretçilerin ilgisini çekti.  Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan stantta vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgi verildi. Bu sayede Esila'nın anısı yaşatılırken, organ bağışının önemi de vurgulanmış oldu.

Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında Rize'de gerçekleştirilen bu farkındalık organizasyonu, Esila Tüfekçi'nin kısa ama anlamlı yaşamının izini taşıyor.  Genç kızın resimlerinin sergilenmesi, onun organ bağışına dikkat çekme çabalarının devam ettiğini gösteriyor. Esila'nın dramı, organ bağışının hayat kurtarıcı önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: DHA