GÜNDEM

Eşi Evden Ayrılıp Kayınpederinin Yanına Giden Kişi Gözaltına Alındı

Konya'da yaşanan olayda, 24 yaşındaki Hacı Mustafa I., eşi Marziye I.'nin (23) evden ayrılıp kayınpederinin evine gittiğini öğrenince, oraya gitmiş ve tartışma çıkmıştır.

Abone Ol

 Tartışma sırasında Hacı Mustafa I., yakın mesafeden tabancayla havaya ateş etmiştir.

Olaydan sonra "silahla tehdit" suçundan gözaltına alınan Hacı Mustafa I., ifadesinin ardından 30 gün uzaklaştırma cezasıyla serbest bırakılmıştır. Kayınpeder Yılmaz T. (46) ise, Hacı Mustafa I.'nın serbest bırakılmasına tepki göstermiş ve "Ben ya da ailemden biri ölebilirdi. Bu adamı neden serbest bıraktılar? Gereğinin yapılıp, tutuklanması lazım. 30 gün uzaklaştırma verildi. Burası köy yeri, 30 gün uzaklaştırma verse ne olur" demiştir. 

Olay, Beyşehir ilçesinin Karaali Mahallesi'nde yaşanmıştır. Marziye I., 10 Ekim tarihinde eşi Hacı Mustafa I. ile tartıştıktan sonra ailesinin evine gitmiş ve 2 çocuğuyla birlikte kalmaya başlamıştır. Hacı Mustafa I. ise daha sonra kayınpederinin evine giderek olayın yaşanmasına sebep olmuştur. 

Sonuç olarak, eşi evden ayrılan ve kayınpederinin yanına giden Hacı Mustafa I., kayınpederiyle tartışma yaşamış ve tabancayla havaya ateş etmesi üzerine "silahla tehdit" suçundan gözaltına alınmış, ancak daha sonra 30 gün uzaklaştırma cezasıyla serbest bırakılmıştır. Kayınpeder ise cezanın yetersiz olduğunu ve Hacı Mustafa I.'nın tutuklanması gerektiğini belirtmiştir.