GÜNDEM

Eşi Direksiyon Sınavını Geçemeyince Görevli Öğretmenin Burnunu Kıran Şüpheli Tutuklandı

Esma V.'nin 4. kez girdiği sürücü direksiyon sınavından kalması nedeniyle, eşi Murat V. görevli öğretmen Baddal A.'nın burnunu kırmakla suçlanıyor ve tutuklandı.

Abone Ol

Olay, dün saat 13.00 sıralarında Adana'nın Yüreğir ilçesinde gerçekleşti. Ev kadını Esma V., 4'üncü kez girdiği direksiyon sınavından, kavşağı dönerken sinyal vermediği gerekçesiyle geçemedi.  Sınav aracının arkasından takip eden Esma V.'nin eşi Murat V., duruma çok öfkelendi. Murat V., tartıştığı görevli öğretmen Baddal A.'ya yumruk attı.  Kanlar içinde kalan Baddal A., ambulansla hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde burnunun kırıldığı belirlendi. 

Baddal A., darp raporu alarak Murat V.'den şikayetçi oldu. Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Murat V.'yi gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat V., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Bu olay, sürücü sınavlarına yönelik gerginliklerin bazen şiddete dönüşebileceğini gösteriyor. Sınav görevlileri, adayların sinirli ve stresli olabileceğini dikkate almalı ve iletişim becerilerini geliştirmelidir. Öte yandan, sınav sonuçlarından dolayı şiddete başvurmak kabul edilemez bir davranıştır. Sürücü adaylarının ve görevlilerin, sakin ve yapıcı iletişim kurmaları önemlidir.