Bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuara, Antalya'dan 24 sanatçı, biri akademisyen olmak üzere, resim, seramik ve heykel alanlarında eserleriyle katıldı.

Vildan Özsoy ve Yeşim Ertan'ın organizasyonuyla, Vis Sanat Grubu adı altında Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Antalyalı sanatçılar, Bodrum Sanat Fuarı'nda eserlerini sergiledi. Fuarda, Antalya'nın sanatçıları, resim, seramik ve heykel dallarında stantlar açarak Antalya'yı temsil etti. Fuarda, 40 farklı şehirden gelen sanat galerileri ve atölye gruplarının katkısıyla yaklaşık 500 sanatçı 3.500 eser sergiledi.

Sanat Fuarı'na Antalya'dan Candan Çelikpençe Gündüz, Cem Güney Çevikbaş, Cemalettin Timur, Derya Ekici, Dilek Ceylan Çimen, Elif Şahin Altunkaya, Emel Mülayim, Emre Karaca, Ferda Çakıroğlu, Gonca Maria Çağlar, Gözde Sarı, Melek Yılmaz, Mustafa Pişkin, Nejla Sarı, Ömer Gündüz, Perihan Keki, Pınar Ataç, Reyhan Göl, Sanem Altıner, Süleyman Sarı, Timur Tekbaş, Vildan Özsoy, Yasemin Sabutay ve Yeşim Ertan katılarak eserlerini sergiledi. Antalya'dan gelen sanatçıların eserleri, hem sanatçılar hem de sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Halı Sahada Bir Araya Geldiler Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Halı Sahada Bir Araya Geldiler

SANAT ANADOLU'DA YAYILIYOR

Vildan Özsoy, "Ülkemizde sanat hareketliliği İstanbul merkezli olmaktan çıkarak Anadolu'ya yayılmaya başladı" dedi. Özsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Sanat fuarları ve etkinlikleri hem sanat hem de sanatçılar için son derece olumlu bir gelişme. Bu tür fuarlar sayesinde sanat halkla buluşuyor ve farklı bölgelerden sanatçılar bir araya geliyor. Bodrum Belediyesi de sanat alanında birçok gruba destek vererek sanatı sokaklara taşıyor. Umuyorum ki Antalya'da da benzer sanat ortamları bir gün oluşur" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA