Kastamonu'da Geyik Avcılarına 443 Bin 426 TL Para Cezası Kastamonu'da Geyik Avcılarına 443 Bin 426 TL Para Cezası

Olay, Esenyurt Yenikent Mahallesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana gelmiştir. İddiaya göre, apartmanın 2. katındaki bir dairede ailesiyle birlikte yaşayan 16 yaşındaki G.T., evde çıkan tartışma sonrasında evden kaçmak istemiş. Binanın arka cephesindeki pencereden atlayan G.T., yere düşerek yaralanmıştır.

Sesleri duyan yakınları ve çevredekiler, genç kızı yerde yaralı halde bulmuşlardır. Sağlık ve polis ekiplerine haber verilmiş. Sağlık görevlileri, binanın arka duvarının olduğu alana güçlükle ulaşarak G.T.'ye ilk müdahaleyi yapmışlardır. 

G.T. daha sonra ambulansla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Polise verdiği ilk ifadede, evden kaçmak isterken düştüğünü söylemiştir. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Genç kızın durumunun ciddiyetine ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak yetkililerin, aile içi sorunlar ve ergen davranışları konusunda daha fazla destek ve rehberlik sağlaması gerektiği değerlendiriliyor. 

Gençlerin aile içi sorunlar karşısında daha sağlıklı baş etme yolları bulmaları ve güvenli bir ortamda kendilerini ifade edebilmeleri için toplumun tüm kesimlerinin destek olması önem taşıyor. Benzer olayların önüne geçebilmek için, aile ve çevre dinamiklerinin daha iyi anlaşılması ve ergen davranışlarına yönelik etkili müdahale yöntemlerinin geliştirilmesi gerekiyor. 

Kaynak: DHA