Olay, dün sabah saat 10.00 civarında gerçekleşti. 8. sınıf öğrencisi Yusuf Eren Göktaş, teneffüste yediği ketenin bir parçası nedeniyle nefes borusunun tıkanması sonucu zor anlar yaşadı. Göktaş'ın durumunu gören arkadaşları, koridorda bulunan Fen Bilimleri Öğretmeni Cem Bilal Kaya'ya durumu bildirdi. Kaya, öğrenciyi Heimlich manevrası ile müdahale ederek kurtardı. Bu anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Öğretmen Cem Bilal Kaya, olayı şu şekilde anlattı: “Üçüncü dersin teneffüsünün sonunda bir öğrencinin acil bir şekilde koşarak geldiğini duydum. Sadece 'Bir çocuk boğuluyor' demesi üzerine hemen harekete geçtim. Yusuf Eren'in yüzünü görmedim; sadece bir çocuğun kıvrandığını gördüm. Heimlich manevrasını daha önce başka bir okulda uyguladığımı hatırladım ve bu bilgiyi kullanarak müdahale ettim. Ketenin hamur gibi bir yapışkanlık gösterdiğini fark ettim ve bu yüzden tek parça halinde çıkmadı. Yaklaşık üç dakika süren bir müdahale sonucunda, öğrencimizin sağlığına kavuşmasını sağladık. Türk milletinin evlatları bizlere emanet, onların güvenliği bizim için öncelikli.”

Yusuf Eren Göktaş, öğretmenine teşekkür ederek, "Bir an ölme korkusu yaşadım ve çok panik oldum. Öğretmenim Heimlich manevrasını uygularken, hamur gibi yapışkan bir yiyecek olduğu için çıkmıyordu. Bir an gerçekten gideceğimi düşündüm ama öğretmenim sağ olsun beni kurtardı” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, öğretmenlerini okul bahçesinde alkışlar ve sloganlarla kutladı. Aynı zamanda öğretmenin meslektaşları da pencereden alkışlarla destek verdi.

Kaynak: DHA