GÜNDEM

Erzurum'da 'Kurbağa Adam' Eğitimi: 2 Bin 500 Rakımda Zorlu Çalışma

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2022 yılından beri kendi dalgıçlarını yetiştiriyor.

Abone Ol

Eğitim sürecinde 'balık adam' unvanı alan 3 dalgıç, iç sularda görev alabilmek için 'kurbağa adam' eğitimi alıyor. Bu kapsamda, deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Teke Deresi mevkisinde yoğun bir eğitim süreci gerçekleştiriliyor.

AFAD ekipleri, doğal afetlerde ve arama kurtarma operasyonlarında önemli bir rol oynuyor. Erzurum AFAD bünyesindeki 3 dalgıca, göl, akarsu ve nehirlerde görev yapabilmeleri için kapsamlı bir 'kurbağa adam' eğitimi veriliyor. Teke Deresi Sulama Göleti'nde yapılan eğitimde, dalgıçlar teorik ve pratik olarak iç sularda derin dalış becerilerini geliştiriyor.

Erzurum AFAD'da 15 yıldır dalgıç olarak görev yapan ve aynı zamanda eğitim veren Metin Yılmaz, 'balık adam'ların denizlerde, 'kurbağa adam'ların ise iç sularda derin dalış yapabildiğini belirtti. Yılmaz, 2015 yılından bu yana Erzurum AFAD’da görev yaptığını, 2022 yılından itibaren ‘balık adam’ ve ‘kurbağa adam’ yetiştirmeye başladıklarını ifade etti. Şu anki eğitimde, 'balık adam' lisansına sahip 3 ekip üyesine ‘kurbağa adam’ belgesi kazandırmak için çalışıyorlar. Başarıyla tamamlanan eğitimin ardından bu dalgıçlar ülke genelinde çeşitli görevlerde yer alacak.