GÜNDEM

Erzurum'da Kar Yağışı; Yüksek Kesimler Beyaza Büründü

Erzurum'da etkili olan sağanak yağmur, yerini kar yağışına bıraktı.

Abone Ol

Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye düşmesiyle birlikte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığı eksi 4 dereceye gerilerken, şehirdeki yüksek alanlar beyaza büründü. Karla kaplanan araçlarını temizleyen Faruk Taber, "Kar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Yaklaşık iki haftadır evde kaloriferler yanıyor. Erzurum'da karın ne zaman yağacağı belli olmuyor" dedi. Kar yağışı, sabah okula giden çocuklar arasında büyük bir sevinç yarattı.

'Kar Çok Güzel'

Antakya'dan Erzurum'a gelen Elif Asel Bilgin, "16. Uluslararası Robot Yarışması'na katılmak için buradayız. Şaşkınız. Antakya'da pek kar görmüyoruz. Hayatımda sadece iki kez kar gördüm. Çok sevindik. Dün yağmur yağacağını düşünmüştüm, bu yüzden gelirken bot ve eldiven getirmedim. Şu anda hava biraz soğuk ama kar çok güzel, seviyorum" şeklinde konuştu.

'Kar 8 Ay Sürüyor'

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Muhammet İkbal Tepeler ise "Yılın ilk karıyla güne başladık. Erzurum'un meşhur karı, sanki gelinliğini giymiş gibi. Oğlumla birlikte dışarı çıktık; o da çok meraklı. Bu yıl karın biraz daha erken başladığını düşünüyorum. Nasıl biteceğini göreceğiz, çünkü burada kar neredeyse 8 ay sürüyor. İlerleyen zamanlarda daha zorlu kış koşullarıyla karşılaşacağız. Bu yüzden kışlık montlarımızı ve botlarımızı giyindik" ifadelerini kullandı.