10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Tatbikatta, senaryoya göre Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Hacılar köyü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Erzurum, Tunceli, Erzincan, Elazığ, Muş ve Diyarbakır olmak üzere toplam 7 ilde etkili oldu.

Tatbikat, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin başkanlığında Afet Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yönetildi. Deprem bölgesi hakkında bilgi almak için merkezle irtibata geçildi. Tekman, Hınıs, Çat, Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçeleri senaryo gereği depremden etkilendi. Seviye 2 olarak belirlenen tatbikata, çevre illerden Artvin’den Aziziye'ye, Ardahan’dan Çat’a, Ağrı’dan Hınıs’a, Bayburt’tan Palandöken’e, Trabzon’dan Tekman’a ve Iğdır’dan Yakutiye ilçelerine AFAD ekipleri gönderildi.

Tatbikat sırasında, Dağ Mahallesi’ndeki 3 katlı bir binada çıkan yangına Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederek alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. AFAD koordinasyonunda diğer kurtarma ekipleri, enkaz altında canlı ve yaralı aramak için çalıştı. Köpeklerin de kullanıldığı tatbikata toplam 35 araç ve 398 arama kurtarma personeli katıldı. Ayrıca, İHA’lar tatbikatın görüntülerini kaydetti. Tatbikat sonunda, 7 ilin valisi kriz merkezinden AFAD Başkanı Okay Memiş ile birlikte tatbikatın sonuçlarını değerlendirdi.

Kaynak: DHA