Kösen’in uzun pozlama tekniği kullanarak çektiği görüntülerde, meteorların arkasında bıraktığı ışık çizgileri ve gökyüzünden geçen uçakların izleri etkileyici bir manzara oluşturdu.

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

Erzincanlı yönetmen Muhammed Kösen, meteor yağmurunu gece boyunca belgeleyerek özel bir anı ölümsüzleştirdi. 24 Ağustos’a kadar devam edecek olan Perseid meteor yağmuru, Kösen tarafından uzun pozlama teknikleriyle kaydedildi. Kösen, bu özel anları yakalamak için Erzincan’ın çeşitli bölgelerinde gece boyunca çekimler gerçekleştirdi. Mercan Deresi, Kemah ilçesine bağlı Ardos Gölü, Karasu Nehri ve Yücebelen köyü Amucak yaylası, çekimlerin yapıldığı yerler arasında yer aldı. Çekim sırasında gökyüzünden geçen uçakların ışıkları da kadraja dahil edilerek etkileyici kareler ortaya çıktı.

Perseid meteor yağmurunun her yıl ağustos ayında gerçekleşen ve gece gökyüzünü ışıkla süsleyen bir doğa olayı olduğunu belirten Muhammed Kösen, "Meteor yağmuru, özellikle Kuzey Yarımküre'deki gözlemciler için yılın en heyecan verici gökyüzü olaylarından biridir. Ağustos ayında zirveye ulaşan Perseid meteor yağmuru, saatte 60 ila 100 meteorun atmosfere girmesiyle muazzam bir ışık gösterisi sunar. Çekimlerde kullanılan ekipmanlar ve teknik bilgiler, yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesinde büyük rol oynadı. 1.2 diyafram açıklığı, 10 ve 20 saniye aralığında uzun pozlama süreleri ile çekilen bu fotoğraflar, gece gökyüzünün her bir detayını net bir şekilde yansıttı" dedi.

Kaynak: DHA