Tatar, konuşmasında özellikle Kıbrıs ve Gazze konularına değindi. Cumhurbaşkanı Tatar, "Gazze'de katliamlar sürerken Kıbrıs'ta 1960'lı yıllarda benzer durumdayken 1974'ten bu yana 50 yıldır kimsenin burnu dahi kanamamıştır" dedi. 

Tatar, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. "Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin iş birliği milli irademizin dayanağı olmuştur" diyen Tatar, Türkiye'nin desteğinin KKTC için ne kadar kritik olduğunu belirtti. 

Konuşmasında Kıbrıs sorununun geçmişine de değinen Tatar, adada 1960'lı yıllardan bu yana yaşanan zorlu süreçlere dikkat çekti. Tatar, Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı haksızlıklara rağmen 1974'ten bu yana barış ve güvenliğin sağlandığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusunda KKTC'nin kararlı duruşunu vurgulayarak, milli iradenin önemine işaret etti. KKTC'nin bağımsızlığı ve egemenliği için Türkiye'nin desteğinin kritik rol oynadığını belirtti. 

Şehit Babür'ün Cenazesi Samsun'a Getirildi Şehit Babür'ün Cenazesi Samsun'a Getirildi

Programda ayrıca MTTB Genel Başkanı Tahsin Başarı da yer aldı. Başarı, Kamu Diplomasisi Akademisi'nin önemini ve KKTC-Türkiye ilişkilerindeki rolünü değerlendirdi. 

Kaynak: DHA