Ataman, pankartın Panathinaikos yönetiminin bilgisi dışında açıldığını ve kulüp yönetiminin bu duruma oldukça kızgın olduğunu belirtti.

Panathinaikos'un başantrenörü olarak görev yapan Ergin Ataman, Lefkoşa'daki Eleftheria Sports Arena'da oynanan hazırlık maçının son periyodunda Panathinaikos taraftarlarının bulunduğu tribünde açılan "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" yazılı pankartın ardından sinirli bir şekilde hakemlere sahaya girmesi ve oyundan atılmasını talep etmesiyle ilgili konuştu. Ataman, hakem tarafından diskalifiye edilmesinin ardından soyunma odasına gitti ve maç Maccabi'nin 88-75 galibiyetiyle sonuçlandı.

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Ataman, "Bu pankart, Panathinaikos yönetiminin bilgisi dışında gelişmiş bir durum. Sadece bir grup tarafından açıldı ve kulüp yönetimi bu duruma oldukça kızgın. Panathinaikos, Avrupa'nın büyük basketbol kulüplerinden biri olup, siyasi pankartların spora karıştırılmasına karşıdır. Ayrıca kulüp, Türk Milli Takımı'nın koçuna emanet edilmiştir ve bu sezon kadrolarına iki milli oyuncu dahil edilmiştir. Türk halkı ile ilişkileri çok iyidir" dedi.

Türkiye Şampiyonu Sara'dan Başkan Oya Tekin'e Altın Madalya Sözü Türkiye Şampiyonu Sara'dan Başkan Oya Tekin'e Altın Madalya Sözü

Ataman, Panathinaikos'un Atina'daki büyük taraftar grubu 'Gate 13'ün kendisini telefonla arayarak özür dilediğini belirtti. 'Gate 13', pankartın sadece bir grup Kıbrıs Rumları tarafından, kulüp yönetiminin bilgisi dışında açıldığını ifade etti. Ayrıca, Yunan halkının kendisine gösterdiği ilgi ve sevginin kendisini mutlu ettiğini ve bu durumun Yunan medyasına da yansıdığını ekledi. Ataman, bu tür grupların her yerde olabileceğini ve bu durumu kişisel olarak algılamadığını vurguladı.

Ergin Ataman, sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Panathinaikos Kulübü'nün geçen sezon yaşadığı büyük başarılardan dolayı takımıyla bu turnuvayı dostluk ve barışa katkıda bulunacak şekilde desteklediğini belirtti. Maç öncesinde gösterilen misafirperverliğin kendisini mutlu ettiğini, ancak maç sırasında açılan pankartın bu misafirperverliğe yakışmadığını ifade etti. Spor salonlarının siyasi değil, dostluk ve barış yeri olduğunu vurgulayan Ataman, pankartın açılmasının kendisine ve takıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini söyledi. Basketbolun en güçlü bağlayıcı unsur olduğuna inandığını belirten Ataman, kazananın her zaman spor ve dostluk olacağını dile getirdi.

Kaynak: DHA