GÜNDEM

Erdemli'de Bilim Şenliği Coşkusu Başladı

Mersin Erdemli `de düzenlenen Bilim Şenliği, eğlenceli bilim çalışmaları ve çeşitli atölyelerle başladı.

Abone Ol

Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, yaklaşık 52 atölye ile öğrenciler bilimin keyfini çıkardı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Erdemli Belediyesi ve Tarsus Üniversitesi işbirliği ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen şenlikte, eğlenceli bilim çalışmaları, oyun atölyeleri, 3D tasarım çalışmaları, STEM etkinlikleri, sağlıklı yaşam atölyeleri, trafik eğitim atölyeleri, esnek enerji uygulamaları ve astronomi gözlemleri gibi birçok etkinlik yer aldı. Minik öğrenciler, teleskop ve mikroskopla gözlem deneyimi yaşarken, uzay çadırında gezegenleri tanıma fırsatı buldu.

Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Burada üniversitelerimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yerel idarelerin katkısıyla etkinlik yapılıyor. Çocuklarımız, bilime yönelik birçok hobilerini, etkinliklerini ve görsellerini paylaşıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, “Bugün burada TÜBİTAK 4007 Projemize başlıyoruz. En büyük amacımız, çocukların eğlenerek bilime adım atmalarını sağlamaktır. Atölyelerimizde Erdemli'deki minik mucitlere yol verilmektedir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bilim şenliği, 26 Ekim’e kadar devam edecek.