GÜNDEM

Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi Oldu

OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesindeki yassı çelik üreticisi Erdemir'in, Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildiği açıklandı.

Abone Ol

Bu kararın, Erdemir'in 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini destekleyeceği ve şirketin istihdam ile yatırımlarına ivme kazandıracağı vurgulandı.

Zonguldak'ta yer alan Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından, üretim kapasitesini artırarak sektördeki ve uluslararası arenadaki güçlü konumunu daha da ileriye taşımayı planlıyor. Şirket, 60. yılını bu unvanla karşılayarak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmaya devam ediyor. Erdemir, bu karar sayesinde yatırımlarını ve kapasite artışını hızlandırmayı hedefliyor; ilk aşamada bin, sonraki aşamada ise 500 kişiye ek istihdam sağlamayı planlıyor.

Şirketin 2024 yılında açıkladığı Net Sıfır Yol Haritası kapsamında, Özel Endüstri Bölgesi statüsü ile planlanan yatırımların daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Erdemir, 2030 yılına kadar baz yıl olarak belirlediği 2022 yılına kıyasla ton başına karbon emisyonunu yüzde 25, 2040 yılına kadar ise yüzde 40 oranında azaltmayı ve 2050'de net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor.