Düzenlenen törene Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, iş insanları ve ilçe protokolü katıldı. Dualarla temeli atılan fabrikanın 2024 Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.
İlk etapta 210 kişinin istihdam edileceğini ifade eden İş İnsanı İbrahim Akkuş şöyle konuştu: “Öncelikle açılışa gelen değerli misafirlerimiz sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım değerli genel başkanımıza ve herkese tek tek teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 30 dönüm arazi üzerine 1690 metre kare kapalı alanda holding bünyesinde, Efor Çaya ait bir kahve üretim tesisi ve bitki meyve grubu teapack dediğimiz ürünlerin tam paketleme ve entegre tesisini yapıyoruz. Allah nasip ederse öteki sefası soğuk çay tesisimizi yapacağız. Burada tahmini 3 vardiya şeklinde ilk etapta vardiyalarda 70 kişi 210 kişilik istihdam sonrasında kapasite artışında 300 kişilik bir istihdam ön görüyoruz. İnşaatına OSB’den izni aldıktan sonra başladık. Başlamamızla birlikte inşaat grubundaki arkadaşlarla beraber Nisan’da tamamlamayı planlıyoruz. Allah hayırlara vesile etsin burada asıl planladığımız, buraya gelip istihdamın dışında, bölgemizde bulunan Erbaa bölgesinde bulunan bitki, meyve grubunda buradaki ziraat mühendisi ekipleri ile beraber çıkıp çalışacağımız ıhlamurundan kuşburnu suna buradaki tarıma katkımız olacak ürünleri burada yapmayı planlıyoruz.”
Katma değeri yüksek bir sektörü Erbaa’ya getirdikleri için mutluluk yaşadıklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl şöyle konuştu: “Ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bu süreç geçmişten bu güne hiçbir zaman ivme kaybetmeden devam ediyor. Erbaa OSB her zaman üzerine koyarak büyüyen bir konumda. O yüzden mutluyuz. O yüzden heyecanımızı diri tutuyoruz. Bugün geniş çaplı bir entegre tesis kurulup inşallah bölgemizdeki ürünlerin katma değerinin daha çok artacağı, bölgeye belki istihdam noktasında katma değeri yoğun bir sektörü buraya getirmiş olduk. Bu noktada ben başta İbrahim beye İbrahim ağabey diyoruz artık kendisini artık Erbaalı kabul ediyoruz. Bizim tanışmamıza ASKON Genel Başkanımız Orhan Aydın vesile oldu. İyi ki tanıştırmış iyi ki Erbaa’ya gelmiş. Bizler de OSB yönetimi olarak, kaymakamımızla, ticaret odamızla, belediye olarak ve il genel meclis üyelerimizle beraber Erbaa’nın gelişmesi için elimizden gelen çalışmayı da yapıyor, bölgenin lokomotif şehri olmaya devam ediyoruz.”
“2. ETAP’TA 17 FİRMAYA 23 TAHSİS GERÇEKLEŞTİ”
Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. etabında 17 firmaya 23 tahsis gerçekleştirildiğini belirten Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak şunları söyledi: “Organize Sanayi Bölgemizde gerçekleştireceği yatırımın temelini atmanın hep birlikte kıvancını yaşıyoruz. Erbaa Organize Sanayi Bölgesi Tokat’ımızın en büyük organize sanayi bölgesidir. Aslında Erbaa sanayi potansiyeliyle, ticaret hacmiyle Orta Karadeniz’in önemli bir cazibe merkezi konumundadır. Hiç şüphesiz Erbaa’nın bu konumunda sanayi bölgesinin katkısı bulunmaktadır. 1. etabımızda 1500 dönüme yakın alanda 46 firmamızın tahsislerini gerçekleştirdik. Bunlardan 32 tanesi faal olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şimdi 2. etabımızda 230 dönümlük alanımızda da 23 tahsis gerçekleştirdik. 17 firmamıza 23 parselimizin tahsisini gerçekleştirmiştik. Bunlardan biri de Efor Çay firmamızdır. Özellikle buradan yöresel ürünlerimizin katma değerinin arttırılmasında, işlenmesinde önemli katkıda bulunacak, burada önemli bir üretim üssü oluşturacak. Bu anlamda da Efor Holding’e katkısından dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yatırım faaliyete girdiğinde Erbaa Organize Sanayi Bölgesi gücüne güç katacaktır. Tuğla sanayisiyle, ahşap ürünleri işleme üzerine firmalarıyla, gıda sanayisiyle, tekstil sektörüyle birlikte organize sanayi bölgemiz büyümeye gelişmeye devam edecek. OSB mevcut altyapı yatırımlarını da tamamlamak suretiyle 3. etabını da faaliyete geçirdiğinde toplam 2000 dönüm alan üzerindeki sanayi parselleriyle birlikte Orta Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Çorum’dan sonra 3.büyük organize sanayi bölgesi olmayı hedeflemektedir. Biz bu yeni yatırımlarla birlikte özellikle Orta Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Çorum OSB’lerden sonra 3.büyük organize sanayi bölgesi olmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde güzel yatırımlarla, güzel gelişmelerle ilçemizin ekonomisine, ülkemizin ekonomisine, istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”
“ERBAALI ÇİFTÇİLERE KATKISI OLACAK”
Kurulacak çay fabrikasının sadece maaş vermekten öte çiftçiye de büyük katkısı olacağını söyleyen ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ise “Biz onlara programa katılıyoruz ancak en keyif aldığımız, en mutlu olduğumuz programlar dualarla attığımız bu temeller oluyor. 2021 yılında biz de burada ilk temel için başladığımızda bugünkü heyecanın benzerini yaşadık. Allah’a hamdolsun iplik fabrikamızı hayata geçirdik. Ve hemen arkasında ASKON üyelerinden mütevellit fabrikalarımızla birlikte burayı büyütmeye devam ediyoruz. Özellikle ben burada devletimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın Kaymakamımıza, il özel idaremize, belediye başkanımıza ve bu alanda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında bugün Erbaa’da bir fabrikanın temelini atıyoruz ancak Erbaa’nın birçok kesiminden misafirimizin olduğu her biri bir an evvel buradaki fabrikanın hayata geçmesi için eminim ki elini taşın altına koyduğu ve gayret ettiği bir fabrika olacak burası da. Hakikaten bu bölgenin insanı en iyisini hak ediyor. Sanayi alanında bugün yaklaşık 30’un üzerinde fabrikamız faaliyet gösteriyor. Yeni fabrikaların inşaları devam ediyor. İnşallah yüzde 100 doluluğa ulaşmış ve çalışan bir organize sanayi bölgesi olacak. Yeni açılacak etabın da şimdiden dört gözle ben sanayicilerimiz tarafından ifade etmek istiyorum. Bir teşekkürü de ben burada Cihat beye etmek istiyorum. Cihat Akın Aslan’da bu bölgede olmamıza öncülük etmiştir. Bugün bu gelen yatırımlarda Cihat beyin ziyadesiyle katkısı büyüktür. İnşallah bir an evvel bu fabrikamızın da kazasız belasız açılmasını temenni ediyorum. Bu fabrikanın sadece çalışanlarına maaş vermek değil bölgenin çiftçisini de direkt etkileyeceği, bölgenin meyvesini, bölgenin çiçeğinden faydalanarak çaylar üretileceği katma değeri yüksek ürünler yapılacak bir tesis olacak. Bugün temelini atıyoruz. İnşallah bir an önce vücut bulur.” diye konuştu.
Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)