ERBAA HABER

Erbaa'nın Eşsiz Lezzeti: İri Çorbası

Erbaa zengin mutfak kültürüyle öne çıkıyor. Bölgenin en sevilen yemeklerinden biri olan İri Çorbası, hafta sonları sofraları şenlendiriyor.

Abone Ol

İşte, bu eşsiz çorbanın yapılışı:

Malzemeler;

Yarım kilo buğday, 1 su bardağı haşlanmış nohut, yarım kilo yoğurt, 1 büyük boy soğan, 1yumurta, 3 yemek kaşığı yağ, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nane, Yarım ekmek kaşığı pul biber, Göz kararı su.

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı nane, 3 yemek kaşığı yağ, Yarım yemek kaşığı pul biber.

Yapılışı;

Öncelikle buğdayı bir tencereye koyup suda haşlıyoruz. Kaynayan buğdayların içerisine haşlanmış nohutları ilave ederek kısık ateşe alınır. Ayrı bir kapta yumurta, tuz ve un çırpılarak azar azar sıcak su ilave edilerek karıştırılır. Çorbanın kesilmemesi için karışımı tencereye azar azar ilave ederek kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan çorba kısık ateşe alınır. Küçük bir tavada eriyen yağın içerisinde nane ve pul biber eritilerek çorbaya ilave edilir ve sıcak servis yapılır.

İri Çorbası, Erbaa'nın mutfak kültürünü yansıtan besleyici ve lezzetli bir çorba olarak sofralarda yerini alıyor. Bu çorba, hem doyurucu hem de soğuk kış günlerinde iç ısıtıcı bir lezzet olarak tercih ediliyor. Erbaa'nın bu geleneksel lezzetini evinizde denemek isterseniz, yukarıdaki tarifi adım adım takip ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.