Erbaaspor, Zorlu Deplasman Maçına Odaklandı Erbaaspor, Zorlu Deplasman Maçına Odaklandı

Kış ayların vazgeçilmezlerinden olan ve evlerde büyük özenle hazırlanan kışlık salça yapımı için salçalık domatesler Erbaa Salı Pazarında tezgâhlarında yerini almaya devam ediyor. Yaz mevsiminin sonuna yaklaştığımız bugünlerde ülkemizin birçok bölgesinde salça telaşı başladı. Erbaa’da bu şehirlerden biri. Erbaalı kadınlar kendi elleriyle hazırladıkları salçalar ile hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de kendi ihtiyaçlarını karşılıyor.

Erbaa’da yetişen ürünleri dondurarak, marmelat, konserve yaparak değerlendiren kadınlar, domatesleri ise salça yaparak değerlendiriyor. Bunun yanısıra kuşburnu marmeladı, erişte, tarhana, şeker pancarı pekmezi ve yufka gibi ürünler hazırlayan kadınlar, büyük kazanlarda salçalarını hazırlıyor.

Pazar tezgâhlarında salçalık domatesler 5 TL ile 7 TL arasında satışa sunulurken, kavanozlar ise kapaklarıyla birlikte 10 TL ile 15 TL arasında alıcı buldu. Salça sezonunun başladığını belirten Erbaa Salı Pazarı esnaflarından Ramazan Kara, “Salça sezonu başladı. Şu an fiyatlar da gayet uygun. Fiyatlar bir süre böyle devam eder. Daha aşağıya düşmez. Salçasını tutmak isteyen vatandaşlarımız, şu bir ay içerisinde salçalarını tutsunlar.” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)