Konya-Kırıkkale kara yolunda Erbaalı, gurbetçi bir ailenin bulunduğu minibüse TIR'ın arkadan çarpması sonucu meydana gelen feci kazada, bir anne hayatını kaybetti, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.Erbaa, Alacabal mahallesinden Ankara Haymana'ya doğru yola çıkan aile, mola verdikleri sırada hayatlarının en acı dolu anlarını yaşadı.

Kazanın, Konya-Kırıkkale kara yolunun 180. kilometresinde, minibüs sürücüsü E.Ö.'nün emniyet şeridinde park halinde olduğu esnada, plakası belirlenemeyen bir TIR’ın arkadan çarpması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Çarpmanın etkisiyle minibüs hurdaya dönerken, anne Nurdan Özkan olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralananlardan ikisinin çocuk olduğu ve durumlarının ağır olduğu belirtildi.

Tokat’ta "JASAT Mercek-6 Operasyonu" Gerçekleştirildi Tokat’ta "JASAT Mercek-6 Operasyonu" Gerçekleştirildi

Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Ö.A.Ö., ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edilirken, diğer yaralılar Konya Kulu Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı haber alan gurbetçi ailenin yakınları hastaneye koştu, ancak acı haberle yıkıldılar ve sinir krizi geçirdiler.

Hayatını kaybeden anne Nurdan Özkan'ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından memleketi Erbaa’ya gönderildi. Özkan, burada ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Muhabir: Sabriye Er