ERBAA HABER

Erbaa’da Yurt Başvuruları İçin Son Gün

2024-2025 eğitim öğretim yılı öğrenci yurt başvuruları için son gün.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuruları 20 Ağustos'ta almaya başlamıştı ve başvuru süresi 24 Ağustos saat 23.59’a kadar devam edecek. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecekler.

Kimler Başvurabilecek?
2024-2025 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almalı veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmalıdır. Yurt başvuruları e-Devlet’teki öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; hatalı bilgiler varsa üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek düzelttirmeleri önemlidir. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Online Destek
Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren ALO GSB, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden ya da Twitter hesabı KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden sorularını iletebilecekler.