Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuruları 20 Ağustos'ta almaya başlamıştı ve başvuru süresi 24 Ağustos saat 23.59’a kadar devam edecek. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecekler.

Kimler Başvurabilecek?
2024-2025 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek.

Erbaa Esnafından Su Zammına Tepki: En Pahalı Su Kullanılıyor Erbaa Esnafından Su Zammına Tepki: En Pahalı Su Kullanılıyor

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almalı veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmalıdır. Yurt başvuruları e-Devlet’teki öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; hatalı bilgiler varsa üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek düzelttirmeleri önemlidir. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Online Destek
Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren ALO GSB, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden ya da Twitter hesabı KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden sorularını iletebilecekler.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)