Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen Yaz Kur'an Kurslarında, Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de verilecek.

Yaz Kur’an Kursları ülke genelinde olduğu gibi Erbaa’da da camilerde,Kur’an Kurslarında başladı.

Kursların başlaması münasebetiyle de çok sayıda cami ve Kur’an Kursunda açılış programı gerçekleştirildi.

Cami görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri öğrencileri ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenlediler.

Yaz Kur’an Kurslarının başlaması münasebetiyle Erbaa Büyük Cami’de ve Yavuz Sultan Selim Camii’nde İlçe Müftüsü Bekir Ertürk’ün de katıldığı açılış programları düzenlendi.

Erbaa Esnafından Su Zammına Tepki: En Pahalı Su Kullanılıyor Erbaa Esnafından Su Zammına Tepki: En Pahalı Su Kullanılıyor

Yaz Kur’an Kursları açılış programlarına katılan İlçe Müftüsü Bekir Ertürk yaz Kur’an kurslarının öneminden bahsederek öğrencilere,öğretici ve din görevlilerine kolaylıklar ve başarılar diledi.İlçe müftüsü yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerle birlikte dua yaptı ve öğrencilere namazın öneminden bahsetti.

7 hafta olarak planlanan ve 16 Ağustos’ta sona erecek olan Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında, sportif ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.

Kaynak: Bülten