İşlek pazar alanında, taze meyve ve sebzelerle birlikte çeşitli ürünlerin sergilendiği stantlar, zaman zaman kalabalıklaştı. Vatandaşlar, yağmurların ardından taze gıda ihtiyacını karşılamak için pazara gelerek alışverişleri yaptılar.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Yerleşkesinde Tanıtım Standı Açıldı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Yerleşkesinde Tanıtım Standı Açıldı

Pazar esnafı da, artan müşteri sayısından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Erbaa Salı pazarı, bu haftaki yağışların ardından canlanarak Salı pazarında hareketlilik oluştu.

PAZAR FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Mevsim sonuna girmemizle beraber Sebze ve Meyve Fiyatlarında az da olsa artış gözüküyor. Bu hafta pazarda en çok dikkat çeken ürünler arasında domates, biber ve patlıcan yer aldı. Yaz sebzelerinde fiyatlar, mevsim sonu olması nedeniyle hafif bir artış gösterdi. Domatesin kilosu 10-20 TL arasında değişirken, biber 20 TL, patlıcan ise 15 TL civarında satıldı. Meyve reyonlarında ise üzüm ve incir gibi yaz meyveleri rağbet görmeye devam ediyor, üzümün kilosu 35 TL, kavun 9 TL, karpuz 8 TL civarında seyretti. Pazar esnafı ise ürünlerin mevsimsel değişiklikler ve tedarik süreçlerinden etkilendiğini, bu nedenle fiyatların zaman zaman artabileceğini ifade etti.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)