Erbaa, Salkımören Köyünde  4 dekar alanda çilek üretimi gerçekleştiren Fatih yalçın, bahçesine gelenlere plastik kovalar  vererek hem kendi ürününü kendilerinin toplamasını hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor Fatih Yalçın: "Buraya gelen müşterilerimize çocuklarıyla rahatlıkla çileklerini koparıp gönül rahatlığıyla yedirmenin sevinci içerisindeyiz"

Erbaa’ya bağlı Salkımören Köyünde yaşayan Fatih Yalçın, aldığı hibe desteğiyle oluşturduğu bahçede ürettiği organik çilekleri, müşterilerinin kendilerinin toplamasını sağlıyor.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde uygulanan "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi"ne başvuran Fatih Yalçın, geçen yıl fide ile ekipman desteği almaya hak kazandı. Aldığı 15 bin çilek fidesini Salkımören Köyündeki 3 dekar bahçsine diken Yalçın, organik üretim gerçekleştirdi. Geçen yıl diktiği çilek fideleri hasat olgunluğuna gelen Yalçın, kasım ayına kadar üretimini sürdürmeyi planlıyor.

Bahçeye plastik kova vererek, hem kendi çileklerini kendilerinin toplaması hem de keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Müşteriler, daha sonra topladıkları çilekleri tarttırarak ücretini ödüyor. - Defne Fideleri, Lavanta ve Arılar ile böcekler uzak tutuluyor

Yalçın, gazetemiz  muhabirine 9 yıldır fındık üretiminin yanında yeni bir ürün arayışında olduğunu, çeşitli ürünleri denediğini söyledi.

Bir yıl önce "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi"ne başvurduğunu belirten Yalçın, verilen çilek fidelerini Haziran ayında toprakla buluşturduğunu, bu yıl mayıs ayında hasada başladığını dile getirdi.

Gelen ziyaretçilerin çocuklarıyla gönül rahatlığıyla çilek toplayabildiğini, doğal ürünlerin tadını çıkarttığını vurgulayan Yalçın:

"Çilek tarlamız vatandaşlardan çok büyük ilgi gördü. Hafta sonları burası piknik alanına dönüyor, talepten dolayı çok mutluyuz. Buraya gelen vatandaşlarımıza çocuklarıyla rahatlıkla çileklerini koparıp gönül rahatlığıyla yedirmenin sevinci içerisindeyiz. Bu işe girdiğimiz ilk zamanlarda bize, 'Kimyasalsız, azotsuz kesinlikle çilek üretimi yapamazsınız' denildi. Tamamen organik üretimi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ürünlerimiz yüz de yüz doğaldır. Kimyasala bulaşmadan inşallah sezonu tamamlayacağız."

Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Anlamlı Ziyaretler Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi’nden Anlamlı Ziyaretler

Yüksel, çilek bahçesinde verimliliği artırmak için hayvansal ve bitkisel gübre kullandığını söyleyerek, "Bahçeye lavanta ve defne fideleri dikerek böceklerin uzak tutulmasını sağlarken, iki kovan arı ile de tozlama hızlandırılıyor. Vatandaşlarımız buraya geldiği zaman çilekleri toplayacakları plastik kovaları veriyoruz." dedi.

- "Buraya geldiğimizde çileği çok güzeldi"

Çilek bahçesini ziyaret eden Mustafa Duman’ da Niksar ilçesinden geldiğini belirterek, "Çevremizde çileklerin kalitesi, organik olmaları dolayısıyla çok övgüler. Eşim ve çocuklarımla hem doğa gezisi olsun hem kendimiz çilek toplayalım istedik. İnsanların burayı ziyaret ederek çilekleri kendilerinin toplamasını tavsiye ederim." dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)