2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk zil sesi 9 Eylül'de çalacak. Bu tarihe yaklaşırken, alışverişlerini tamamlamak isteyen veliler ve öğrenciler, uygun fiyatlı kırtasiye ürünleri bulmak için çaba harcıyor. Ancak, bu yıl kırtasiye masrafları, sırt çantası da dâhil olmak üzere, ortalama 3.000 ila 4.000 lira arasında değişiyor.

Bu yıl da Erbaa’daki veliler ve öğrenciler, kırtasiye alışverişi için yoğun bir arayış içinde geçiriyor. Fiyatlar geçen yıla göre artsa da, doğru seçimlerle bu süreci en sağlıklı ve ekonomik şekilde tamamlamak mümkün.

Erbaaspor, Evinde 3-1 Mağlup Oldu Erbaaspor, Evinde 3-1 Mağlup Oldu

Erbaalı velilerin kırtasiye telaşı başladı ve fiyatlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında arttı. Uygun fiyatlı alışveriş için TSE ve CE belgeli yerli malı ürünlerin tercih edilmesi vatandaşlara öneriliyor.  Geçen yıl 1.500 liraya dolan çantalar, bu yıl yüzde 30-60 arası daha yüksek fiyatlarla doluyor. Erbaa’da fiyatlar ve markalara ve kaliteye göre değişiklik gösterirken, uzmanlar çocukların sağlığı için kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kırtasiye ürünleri velileri zorlayacak | Kırşehir Arena Gazetesi

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)