Ziyarete Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem, Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, Kesme Çiçek Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ömer Demir ile birlikte ziyaret gerçekleştirildi.

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl: “Erbaa'yı kesme çicekçilikte ülkenin önemli üretim merkezlerinden birine dönüştüren bütün hemşehrilerimize kolaylıklar diliyor, genel müdürümüze ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Erbaa’da 2021 yılında Tokat Valiliğinin de desteğiyle 800 dönüm alanda kurulan çiçek seraları ekonomiye katkı sağladığı gibi rengarenk görüntüleriyle de dikkat çekiyor. Sarı, Turuncu, Beyza ve pembe renkleriyle renk cümbüşüne sahne olan seralar, yaz sezonunda 3 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Gerbela, lisyantos, cipso gibi 25 çeşit çiçeğin üretildiği seralar, Erbaa ekonomisine aylık 15 milyon lirayı gecik katkı sağlıyor. 800 dönümde bir yılda üretilen çiçeklerin yüzde 30' u yurt dışına ihraç edilirken, Erbaa’da yetiştirilen çiçeklere İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden yoğun talep geliyor.

Erbaa’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı Erbaa’da 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)