Horoz Tepesi İlçenin merkezinde yer alan bu höyük, M.Ö 4000 yıllarına ait kalıntılar barındırıyor. Hatti Uygarlığı'na ait olan bu kalıntılar, Alacahöyük’e benzerlik gösteriyor. Horoztepe'de bulunan eserler arasında, bugün Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenen Bebeğini Emziren Ana heykeli öne çıkıyor. Ayrıca Boğa heykelciği, geyik heykelciği ve çeşitli çanak çömlekler de burada keşfedilen önemli eserler arasında.

Şahin Tepesi İlçeye hakim bu tepe, şehir manzarasını kuşbakışı izleyebileceğiniz mükemmel bir noktadır. Çamlık Tesisleri'nde oturup çayınızı yudumlayarak şehrin güzelliklerini seyredebilirsiniz.

Boğazkesen Köprüsü Kaleköy'de bulunan bu tarihi köprü, Pont Krallığı dönemine dayanıyor. Bugün sadece ayakları ve bazı duvarları ayakta olan köprünün altında Tozanlı Çayı ve Kelkit Irmağı birleşiyor. Köprü, uzun yıllar boyunca Amasya ve Niksar yolunun bağlantısını sağlamıştır.

Kilise Suyu Çamdibi Köyü'ne bir kilometre mesafede bulunan Kilise Suyu, berrak ve temiz suyu ile dikkat çekiyor. Roma Dönemi'ne ait olduğu düşünülen bu kaynak suyu, tarihi kaynak tapınaklarından biri olabilir.

Erbaa’da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi Erbaa’da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

Düden Gölü Erbaa'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Düden Gölü, ormanlarla çevrili ve kaynak suları bol bir göldür. Göl çevresinde yaban hayatı gözlemleyebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Silahtar Ömer Paşa Camisi Akça (Fidi) Köyü'nde bulunan bu cami, Anadolu’daki ahşap camilerin en güzel örneklerinden biridir. 1688 yılında tamirat gören cami, zengin iç süslemeleri ve mimarisiyle dikkat çekiyor.

Erbaa, tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine keyifli bir hafta sonu sunuyor. Yolunuz Erbaa'ya düşerse, bu yerleri mutlaka ziyaret edin.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)