Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, fındık üretiminin bölge ekonomisine yılda yaklaşık 500 milyon lira kazandırdığını belirtti. Karagöl, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındık teslim eden çiftçileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Erbaa’da Bu Kış Oldukça Zorlu Geçecek Erbaa’da Bu Kış Oldukça Zorlu Geçecek

Bu yıl Canik Dağları'nın eteklerinde üretilen fındıktan yaklaşık 500 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Erbaa'da 3 bin hektarlık alanda fındık yetiştirilirken, farklı yüksekliklerde (215 metreden 1300 metreye kadar) çeşitli türlerde fındık üretimi yapılıyor. Yaklaşık 2 bin çiftçi bu alanda faaliyet gösteriyor.

Başkan Karagöl, Erbaa’nın fındık üretiminde sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Fındık denilince akla Karadeniz sahili gelir, ancak artık sahilin dışında da bu üretim ciddi bir boyuta ulaştı. Tokat'ta fındık yetişiyor mu? diye sorulduğunda insanlar şaşırıyor, fakat Erbaa’da yaklaşık 4 bin ton üretim yapıyoruz. Bu, ilçemizin tarım çeşitliliğine büyük bir katkı sağlıyor. Yıllık 500 milyon liralık gelir, Erbaa’yı fındık üreten bölgeler arasında önemli bir noktaya taşıyor” dedi.

Kaynak: DHA