ERBAA HABER

Erbaa’da Bitkisel Üretim Yapan Tüm Üreticiler Destek Alacak

2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ve diğer tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Abone Ol

Karar, Erbaa’daki bitkisel üretim yapan tüm üreticilere, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden destek sağlanacağını öngörüyor.

Bitkisel Üretim Destekleri İlk Defa 3 Yıllık Olarak Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretim desteklerinin ilk kez 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandığını belirtti. Yumaklı, “Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi ve bitkisel üretim yapan ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticiler destek alacak. Bu kararla, çiftçilerimiz üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız” dedi.

Stratejik Ürünlere Ek Destekler

Yeni destekleme programı kapsamında, stratejik ürünler için ilave destekler sağlanacak. Su kıtlığı yaşayan havzalarda münavebeye uygun üretim yapan üreticilere de ekstra destek verilecek. Ayrıca, kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumlarla üretim yapan çiftçilere ek destek sağlanacak. Destek tutarları, her yıl girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre güncellenecek.

Verim ve Kalitenin Artırılması Hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Kararı ile tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, gıda arz güvenliğinin sağlanması ve üretim planlamasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu karar, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesini, uygulanan politikaların etkinliğinin artırılmasını ve verim ile kalitenin yükseltilmesini hedefliyor. İlk kez 3 yıllık bir destekleme programı oluşturularak, çiftçilerin üretim kararlarını daha sağlıklı bir şekilde verebilmeleri sağlanacak.