Erbaaspor Taraftarının 2. Lig Heyecanı Erbaaspor Taraftarının 2. Lig Heyecanı

Türkiye'nin en önemli ovalarından biri olan Erbaa'da kış mevsiminin kurak geçmesi sonrasında baharla birlikte artan yağışlar, çiftçiler için yeni umutlar doğurdu.
Erbaa'da kurak geçen kış sezonunun ardından baharla yağışların artması, çiftçilerin yüksek rekolte için umutlarını artırdı.
Erbaa’da uzun yıllar ortalamasına göre yağışlar, 2024'ün ilk 3 ayında yüzde 53,34 azaldı.
Mart ayında da beklenen yağışların görülmediği ilçede nisan ayının son haftasında yağmurun başladığı görüldü.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Erbaa'da yağışların başlamasıyla üreticiler de rahat bir nefes aldı.
Erbaa’da Adem Başar, gazetemiz muhabirine, nisan ayı sonu itibarıyla gelen yağışların buğday ve arpa hariç, diğer bütün tarımsal ürünlere faydalı olduğunu söyledi.
Geçen yılın önceki yıllara göre daha yağışlı geçtiğini ancak kış sezonunda yağış görülmediğini anlatan Başar, kış ve ardından gelen ilkbahar dönemlerinin kurak geçmesinin çiftçilerde mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.
Yağışın gecikmesi yüzünden kentin birçok bölgesinde buğdayın gerektiği kadar büyümediğini, ürün kaybı yaşandığını dile getiren Başar, bundan sonra yağacak yağmurun kuraklık nedeniyle zarar gören buğdaylara fayda sağlamayacağını kaydetti.
Başar, bu sene çiftçinin hububatta sıkıntı yaşadığına işaret ederek, "Çok şükür, gelecek başka mahsulümüz var. Şeker pancarımız, ayçiçeğimiz, nohudumuz, patatesimiz var. Bu gibi ürünlerde yağmurun yağmasının çiftçinin yüzünün güldüreceğini düşünüyorum’ ’dedi.

Muhabir: Murat Berber