Köksal, çiftçilerin yönetim desteklerinden yararlanabilmeleri için ÇKS kayıtlarının büyük önem taşıdığını vurguladı. 2025 yılı için ÇKS başvurularının, çiftçilerin mazot, gübre, yem çiçekleri, yavrularının tohumları ve fidan destekleri gibi yönetim desteklemelerinden yararlanmaları; %65 ve %50 oranında hibeyla gezi kalkınma desteklerinden yararlanmaları; doğal afet durumlarında TARSİM sigorta desteği alabilmeleri; Afet nedeniyle oluşan zararlarda borç kredilerinin ertelenmesi ya da diğer yardımlardan yararlanmaları için gerekli olduğunu ifade etti. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri gibi kuruluşlara ürün teslimi yapılabileceği ve düşük faizli zirai kredilerden yararlanılabilmesi için ÇKS kayıtlarının güncellenmesi işlemi hatırlattı.
Başkan Köksal, 2025 yılı ÇKS güncelleme faaliyetlerinin 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacağını ve 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirterek, çiftçilerin son günlerine bırakmadan bağlı bulundukları Ziraat Odalarına giderek kayıt işlemlerini ifade etti. E-Devlet üzerinden ya da il-ilçe tarım müdürlüklerine başvuru yapan çiftçilerin de Ziraat Odalarına giderek ürün güncellemelerini tamamlamalarının önemine dikkat çekildi.
Çiftçilerin aksaklık yaşamaması için ÇKS kayıtlarının zamanında güncellenmesinin kritik olduğunu belirten Köksal, çiftçilerin bu fırsatlardan yararlanabilmesi için tüm işlemlerin zamanında tamamlanmasının sağlanmasını vurguladı.