Köksal, toprak analizlerinin, bitkilerin ihtiyacı olan besin maddesi miktarını belirleyerek gübre seçimini doğru yapma amacını taşıdığını ifade etti.

Başkan Köksal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Toprak analizleri sayesinde, toprağımızın içinde bulunan bitki besin maddesi miktarlarını öğrenerek ekilecek bitkilerin ihtiyaç duyduğu gübre türü ve miktarını belirliyoruz. Bu sebeple, ekim dönemine geçmeden, bağ ve bahçelere gübre atılmadan önce toprak tahlili yapılması gerekmektedir."

Erbaa Ziraat Odası olarak toprak tahlili hizmeti sunduklarını daha önce de duyurmalarına rağmen beklenenden az numune geldiğine dikkat çeken Köksal, çiftçileri bir kez daha uyararak, toprak tahlili yaptırmak isteyenlerin talimatlara uygun şekilde toprak numunesi alıp Ziraat Odası’na getirmelerini tavsiye etti. Çiftçilerin bu uygulamayı benimsemeleri sayesinde topraklarının verimini artırabileceklerini belirtti.

Kaymakam Demirayak Yeni İlçe Stadyumu’nda İncelemelerde Bulundu Kaymakam Demirayak Yeni İlçe Stadyumu’nda İncelemelerde Bulundu

Çiftçilere yönelik bilgilendirme kampanyası devam ederken, bu adımın verimliliği artırma konusunda önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.

Bir harita ve şunu diyen bir yazı 'NEREDEN ALINMALIDIR? ZAMAN TOPRAK ÖRNEĞİ ALINIR Toprak toprağın αγαξα bulaşacak kadar ılak nRTKHe alma çıkaracak da Toprak örneği bahçeye gübre verimeden sonbaharda Hasada başkanlmadan10-15 gữn öncesinde Ancak yani geçtiğinde ya-da sadece hasat sonu yani ÖRNEĞİ NASIL ALINIR? öreği, aknacak sahanin büyüklüğüne değişmekle beraber yandaki şekillerde gönüldüğü gibi hatkr Burgu TOPRAK ÖRNEĞİ ALINMASI 0-30cm noktadan 0-30 ve 30-60 CT olmak îzere derinlikten toprak ahnmaldır. şekilde, belirlenen diğer noktalardan da örnek ahnir aynı inlikten alnan topraklar toplanH. Ömnek alma bittikten bezin veya kovanmn içinde birikmiş okan toprakların içindeki taş, bitki artıklanı temizlenir, toprak iyice kadan naylon veya bez torbaya koyulur.' görseli olabilir

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)