Erbaa’da çarşamba günlerinde kurulan halk pazarında fiyatlar, geçen haftaya göre önemli ölçüde düşmeye devam ediyor. Bu durum hem esnafı hem de vatandaşı memnun etti. Uygun fiyatlar ve taze ürünlerle dolu tezgâhlar, halkın bir nebze olsun yüzünü güldürdü.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Erbaa çarşamba pazarından bu hafta taze sebze ve meyvelerin yanı sıra, diğer gıda ürünleri de oldukça uygun fiyatlarla satılmaya başlandı. Bu durum, hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, bu fiyatların devam etmesini umuyor. Esnaf ise müşteri memnuniyetinin kendileri için öncelikli olduğunu belirtiyor.

“FİYATLAR NEREDEYSE YÜZDE 50 DÜŞTÜ”

İki ay öncesine göre sebze ve meyve fiyatlarında yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşandığını söyleyen semt pazarı esnafı Ahmet Doruk, bunun da semt pazarına canlılık kattığını ifade ederek, “Şu an sebze fiyatları yavaş yavaş düüşmeye devam ediyor. Bir ay öncesine göre kıyaslama yaparsan, sebze fiyatları neredeyse yüzde 50 düştü. Biberin kilosu bir ay önce 60-70 lirayken şu anda 20-30 liraya, salatalık 40 liradan 15 liraya, domates 30 liradan 15 liraya kadar düştü. Bu da hava sıcaklığının artmasının etkisidir. Fiyatların düşmesi hem hava sıcaklığı hem de yerli ürünlerin artık yavaş yavaş çıkması etkiledi. Vatandaş imkânlarım doğrultusunda sebze ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Tabi bazıları için bu fiyatlarda yetmiyor ama çalışan insan ihtiyacını alabiliyor.” Dedi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)