ERBAA HABER

Erbaa Müftülüğü 7-10 Yaş Grubu Kur'an Kursları'ndan Filistin ve Gazze Konulu Program

Erbaa Müftülüğü 7-10 yaş grubu Kur'an kursları tarafından Gazze direnişinin yıl dönümünde Filistin ve Gazze konulu anlamlı bir program düzenlendi.

Abone Ol

Yavuz Sultan Selim, Gazi Osman Paşa ve Yıldırımlar Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri, etkinliği ilçe müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü Bekir Ertürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen program, okunan Kur'an tilavetiyle başladı ve yoğun bir katılımla ilgiyle izlendi. Programda, Kur'an kursu öğrencileri öğreticileriyle birlikte hazırladıkları içeriklerle Filistin ve Gazze’nin durumunu hatırlattı.

Müftü Ertürk, selamlama konuşmasında, “Türkiye olarak Müslümanlar, Filistin halkının yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, Kur'an'dan bir alıntı yaparak, “Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir,” diyerek, bu programların amacını vurguladı. “Biz de bu etkinliklerle Filistin'de yaşananları unutmuyor, unutturmuyor ve mazlumun yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Zulme karşı duruşumuzu, en azından boykotlarla ifade etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü, 7-10 yaş grubu Kur'an kurslarında çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmenin önemine dikkat çekerek, geleceğe hazırladıklarını belirtti. Programı düzenleyen öğreticilere, öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.

Düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Filistin ve Gazze temalı ezgiler seslendirdi, şiirler okudu ve sahne çalışmaları sergiledi. Program, yapılan dua ile sona erdi. Bu tür etkinliklerin, genç nesillere milli bilinci aşılamada önemli bir rol oynadığı vurgulandı.