Erbaa’da hafta sonu Erbaa-Niksar arasında yer alan Tepekışla Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Saat 16.36 sularında başlayan yangın, vatandaşların ve ekiplerin yardımlarıyla akşam saat 21.30 sularında kontrol altına alınıp 22.45 civarında söndürüldü.  

Erbaa Kaymakamı İsmail Altan Demirayak da 11 Ağustos 2024 Pazar günü saat 16:36’da başlayan ve Tepekışla Köyü Karadağ mevkiindeki toplam 450 dönüm alanı etkileyen yangınla mücadelede görev alan orman işçileri ile bir araya geldi. Kaymakam İsmail Altan Demirayak, yangını söndürmek için yoğun çaba sarf eden ekiplere, emek ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti. 

Erbaa’da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi Erbaa’da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

Sahadaki Orman işçileri ile sohbet eden Erbaa Kaymakamı Demirayak “Sizlerin sayesinde 4,5 saat gibi kısa sürede karadan müdahale ile saat 21:30 sıralarında yangın kontrol altına alınmış ve saat 22.45’te tamamen söndürülmüştür. Yangının söndürülmesinde hayatlarını riske atarak can siperane bir şekilde fedakarlıkla görev yapan 200 Orman işçimizi, mahalle ve köy muhtarlarımızı, iş makinesi operatörlerimizi, İlçe Jandarma Personelimizi, Belediye İtfaiye personelimizi yürekten kutluyorum.” 

“Sosyal medyada mesnetsiz iddialar hakkında soruşturma başlatılmıştır.” 

“Konuya ilişkin olarak yangının öğlen veya gündüz başladığı, yangına geç müdahale edildiği, devlet yetkililerinin ve makamların görevini yapmadığı gibi mesnetsiz iddiaları sosyal medya hesaplarından paylaşan ve yorum yapan şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.  

Söz konusu şüpheli şahıslar hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, devlet görevlilerini ve makamları aşağılama, iftira ve hakaret suçları ile suç duyurusunda bulunulmuş olup süreç Kaymakamlığımızca yakından takip edilmektedir.” dedi. 

Erbaa Kaymakamlığı, yangın olayına ilişkin sosyal medyada yanlış bilgilendirme yaparak halkı galeyana getirmek için mesnetsiz iddialarda bulunan şahısların bu davranışlarını yangına ilk andan itibaren müdahalede bulunanlara saygısızlık olarak nitelendirdi. Erbaa Kaymakamlığı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Yangın olayına ilişkin olarak kamuoyuna yanlış bilgilendirme yaparak halkı galeyana getirmek suretiyle mesnetsiz iddialarda bulunan şahısların bu davranışları yangın olayının vukuundan itibaren müdahale eden başta İlçe Kaymakamımız, Orman Bölge Müdürümüz ve İlçe Orman İşletme Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Belediye personeli ve bilhassa canlarına ortaya koyan orman işçilerinin fedakârlıklarına büyük bir saygısızlıktır.  

Yangın olayı ile mücadelede devlet makamlarını aciz göstererek halkı devlete karşı kışkırtma eylemlerinden dolayı orman işçilerine asla morallerini bozmamaları gerektiğini ifade eden Kaymakamımız özellikle saat 16:41’de olaya ilk müdahalede bulunan işçilerle birlikte tüm orman işletme personeline teşekkür ederek, yangın soğutma çalışma alanından ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten