Tokat'ın Erbaa ilçesinde, bölgeye özgü ve coğrafi işarete sahip "Erbaa Bağ Yaprağı" hasadı başladı. Çiftçiler, sabah erken saatlerde bağlardan topladıkları lezzetli yaprakları, 'Erbaa Altını' olarak adlandırıyor.
Tokat'ın Erbaa ilçesinde yetişen Narince üzüm çeşidine ait bağ yaprakları, sahip olduğu benzersiz özelliklerle öne çıkıyor. "Erbaa Narince Bağ Yaprağı" adıyla coğrafi işarete sahip olan bu ürün, bölgenin iklim ve toprak koşullarının etkisiyle ince, tüysüz, az yırtmaçlı ve hoş bir tada sahip.
Yapraklar yılda 5-6 dönemde sabah saatlerinde özenle toplandıktan sonra salamura ediliyor ve farklı ambalajlarda tüketicilere sunuluyor. Düşük kalori, yüksek diyet lif, mineral ve vitamin içeriğiyle de öne çıkan Erbaa Narince Bağ Yaprağı, diğer bölgelerdeki ürünlerden ayırt edilebiliyor.
Çiftçi Öncel Erdönmez, "Yaprak zamanı geldi" diyerek Erbaa Narince Bağ Yaprağı'nın hasat döneminin başladığını müjdeledi. Erdönmez, bölgenin benzersiz iklim ve toprak koşullarının bu lezzetli ürünü ortaya çıkardığını vurguladı.
"Erbaa'nın düşük rakımı, ılıman iklimi ve verimli toprakları Erbaa yaprağının yetişmesi için ideal bir ortam sağlıyor," diyen Erdönmez, "Yapraklarımız ince, tüysüz ve az yırtmaçlı yapısıyla kendine has bir tada sahip. Zeytinyağlı dolmalardan etli sarmalara kadar mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası."
Sahip olduğu coğrafi işaret sayesinde standardı ve güvenilirliği sağlanan Erbaa Narince Bağ Yaprağı, bölge çiftçileri için önemli bir gelir kaynağı. Erdönmez, "Her yıl 5-6 dönemde özenle topladığımız yaprakları, salamura ederek tüketicilere sunuyoruz. Düşük kalori, yüksek besin değeri ile de öne çıkan bu ürün, sağlıklı beslenme açısından da oldukça değerli."